top of page

IEMT

Hoe mooi zou het zijn als je veranderingen in de door jou ervaren negatieve emoties en gevoelens zou kunnen realiseren... door te knipperen met je ogen?

Zo eenvoudig is het nog net niet maar IEMT is wel een verrassend snelle en effectieve therapie die blijvende positieve verandering creëert op het vlak van ongewenste emoties. Opgeslagen negatieve emoties die je niet langer meer bij je wil dragen. Je kunt niet veranderen wat je hebt meegemaakt maar door IEMT kun je wel de zogenaamde lading eraf halen. IEMT lijkt op EMDR met dat verschil dat als bij IEMT je de ervaring niet hoeft te herbeleven. Zelfs als je geen woorden kunt geven aan hetgeen je voelt is IEMT nog steeds effectief. IEMT werkt omdat het zorgt voor nieuwe verbindingen in de hersenen. Er vindt dus een verandering plaats op neurologisch niveau.

 


Integral Eye Movement Therapy (of kortweg IEMT), is ontwikkeld door Andrew T. Austin en is gebaseerd op het originele werk van Connirae en Steve Andreas en wordt internationaal onderwezen in de Verenigde Staten, Israël, Engeland, Zweden, Nederland, Polen en India.

In tegenstelling tot andere behandelingen met oogbewegingen, zijn bij IEMT de oogbewegingen niet willekeurig of gewoon een herhalende linker en rechter beweging in de hoop dat er verandering optreedt. Door goed te kalibreren worden de ogen met precisie en met een opmerkelijke snelheid verplaatst om de gewenste verandering in representatie te bereiken.

IEMT heeft zich bewezen een zeer bruikbare methode te zijn en kan voor de getrainde therapeuten en bij juist gebruik een uitstekend hulpmiddel voor emotionele veranderingen zijn. 

Oog

IK heb me intensief bekwaamd in deze vorm van therapie omdat het bijzonder effectief is. Er zijn veranderingen mogelijk waar andere therapievormen falen. In een kort tijdbestek kan een doorbraak gerealiseerd worden. 

IEMT zet ik nooit alleen maar altijd als onderdeel van een traject in.

Ik 

Meer weten? Maak een afspraak van een uurtje voor een vrijblijvende kennismaking. Het gesprek vindt plaats in mijn huiselijk ingerichte praktijk of indien gewenst online. We staan stil bij jouw situatie en we bekijken over en weer of het klikt en hoe ik je kan ondersteunen in jouw specifieke situatie.

Ik wil graag meer weten over:

bottom of page