top of page

Hypnose

Wat is hypnose nu eigenlijk en wat is het niet? Lees hier meer over deze mooie methodiek om te werken met je eigen onderbewuste.

Hypnose is bezig met een opmars en de gunstige werking wordt steeds meer erkend. Zo gebeurt het al regelmatig dat in ziekenhuizen gericht hypnose wordt ingezet, met name bij kindergeneeskunde. Toch is er ook nog een weg te gaan om hypnose uit de 'alternatieve' hoek te krijgen. En dat terwijl hypnose overal om ons heen is, ook in jouw leven. Als je bijvoorbeeld auto aan het rijden bent en je bemerkt dat je opeens thuis voor de deur staat terwijl je de laatste paar straten niet bewust hebt afgelegd. Terwijl jij in een lichte trance was omdat je met je gedachten ergens anders was reed je gewoon op de automatische piloot naar huis. In jouw onderbewuste is namelijk geprogrammeerd hoe je moet autorijden en daar hoef je niet bewust over na te denken. 

Alles wat je ooit hebt geleerd is opgeslagen in jouw onderbewuste, alle programmeringen en alle patronen.

Niet alleen, zoals in het voorbeeld hierboven, heb je bijvoorbeeld autorijden als programma opgeslagen maar alles wat je ooit geleerd hebt. Ook om ergens bang voor te zijn, of een gewoonte zoals roken of om als je je niet lekker voelt dat je dan geneigd bent om te gaan snoepen etcetera etcetera.

 

Eigenlijk draai je de hele dag programma's af van dingen die je ooit hebt geleerd (weet je nog dat je als blanco pagina aan het leven begon?).

Hoe logisch is het dan om blijvende verandering te benaderen als iets wat op onderbewuste niveau plaatsvindt?

En daar komt hypnose om de hoek kijken.

Hypnose als methode om blijvend iets te veranderen.

Sombere gedachten, negatieve gevoelens, angsten, onzekerheden, drangen, dwangen en meer. Ooit heb je geleerd om je zo te voelen en datgene wat je hebt geleerd, dat programma of patroon, ligt opgeslagen in je onderbewuste. Als je op onderbewust niveau iets nieuws leert verandert het patroon.

Hypnose is niet meer en niet minder dan het bereiken van een trancestaat waarin je ontspannen bent en waarin je open staat voor veranderingen op onbewust niveau. Ik begeleid je naar die trancestaat en eenmaal heel ontspannen staat je onderbewuste open om te leren. Nieuwe dingen te leren waardoor patronen veranderen. Echte verwerking van oud zeer bijvoorbeeld vindt plaats op onderbewust niveau. Ik zeg vaak als je het met je bewuste denken kon veranderen dan had je dat toch al lang gedaan?

Tijdens de trancestaat die we bereiken middels hypnose ben je doorgaans heel ontspannen. Je hoort daarbij gewoon wat ik zeg. Ook hou je controle want ook al ben je heel ontspannen en ontvankelijk voor het helende proces van veranderen en loslaten; een deel van jouw rationele denken blijft alert.

Image by Nikita Pishchugin

Meer weten? Maak een afspraak van een uurtje voor een gratis kennismakingsgesprek in mijn huiselijk ingerichte praktijk. We staan stil bij jouw situatie en we bekijken over en weer of het klikt en hoe ik je kan ondersteunen in jouw specifieke situatie.

Ik wil graag meer weten over:

bottom of page