top of page
Yoga at Home
PLAN HIER UW GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK
BoostJeZelfbeeld_groen.png

Lekker in je vel
Boost jezelf programma

Wat houdt jou tegen om lekker in je vel te zitten? Zijn dat terugkerende negatieve gedachten? Gevoelens van somberheid, angsten, piekeren, slecht slapen? Zingevingsvragen? Of misschien is het wel een combinatie van deze factoren. Soms kom je er niet uit en dan is het zinvol om hulp in te schakelen. Ik loop een eindje met je mee op en ondersteun je om je weer krachtig en vaardig te voelen.

Als je (een beetje) vastloopt in het leven kun je het idee hebben dat je wordt overmand door emoties. Je begrijpt vaak niet waar al die gevoelens vandaan komen of je dacht dat je de dingen die jij op je levenspad kreeg wel verwerkt had en bent verrast door je eigen emoties. 

Patronen herkennen 

Wat helpt is begrijpen waarom je voelt wat je voelt. Ook begrijpen hoe het komt waarom we steeds in ons oude patroon stappen terwijl we toch heel goed weten dat bepaalde gedachten echt niet helpend meer zijn lucht al op. Je bent niet ‘zwak’ of ‘gek’ als je nog steeds in dezelfde valkuil stapt, je laat triggeren door iets of iemand bijvoorbeeld, uit je slof schiet, je geduld verliest of emotioneel wordt of… Je weet op bewust niveau wel dat je anders wil denken maar op onbewust niveau heeft er geen verandering plaatsgevonden. Het patroon is nog niet doorbroken.

Patronen doorbreken voor emotionele vrijheid

Doel van het programma is het doorbreken van die patronen die ervoor zorgen dat jij je gedraagt zoals je je niet wil gedragen met als gevolg een resultaat dat je niet wil bereiken. Immers je gedachten bepalen je gevoel, bepalen je acties, bepalen het resultaat. Dus als je hetzelfde blijft denken gaat je dat hetzelfde (niet gewilde) resultaat opleveren. Je wordt bijvoorbeeld jaloers, je wordt boos of verdrietig of wanhopig of onzeker of, noem maar op. Het patroon waar ik het hier over heb is iets dat je ooit hebt geleerd en nu ligt opgeslagen in je onderbewuste om elke keer als daartoe aanleiding is doorlopen te worden. Wil je andere resultaten dan is een verandering van denken nodig. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Door het potentieel van je onderbewuste aan te spreken. Alles wat je ooit hebt geleerd ligt daarin opgeslagen en blijvende verandering is mogelijk door je onderbewuste nieuwe informatie te geven waardoor een verandering, een herprogrammering, plaatsvindt. 

Wat kun je zoal geleerd hebben?

Een patroon is bijvoorbeeld ‘het goed willen doen’. Dat patroon is ooit ontstaan toen we leerden dat als we ‘het goed doen’ we als kind gezien werden door onze ouders. Een patroon kan ook zijn dat je het moeilijk vindt om boos te worden omdat dat in jouw gezin van herkomst ‘not done’ was. Of het patroon dat je conflicten wil vermijden want conflicten kunnen het gevaar hebben dat je wordt afgewezen. Zomaar drie patronen die je ooit hebt geleerd uit lijfbehoud maar waar je heel veel last van kunt hebben. 

Leef Woman_edited_edited.jpg

De pijlers van dit programma

Inzicht verkrijgen in belemmerende patronen

Doorbreken belemmerende patronen door een verandering in denken

Tools om je doelen, dromen en verlangens te realiseren

 

Welk resultaat kun je verwachten?

Loop je rond met een last (van een ander wellicht) dan zul je verlichting ervaren, ben je vaker gespannen (omdat je op je tenen loopt) dan zul je meer ontspannen zijn. Trek je je het oordeel van een ander erg aan dan zul je je vrijer voelen om je eigen keuzes te maken etcetera. En je zult een positiever zelfbeeld krijgen nu je nadrukkelijk bezig bent met zelfacceptatie, zelfliefde en waardering van jezelf.

 

Duur programma

4 sessies van circa 1,5 uur met tussenpozen van circa 2 weken om al hetgeen is aangeraakt en geleerd in de sessie in te laten dalen.

Circa 3 maanden na afloop van het programma vind een nazorggesprek plaats. Dit is inbegrepen in het programma.

Investering

De investering voor dit programma bedraagt € 550,- (inclusief BTW). 

‘Ik voel zoveel meer rust, ontspanning ook. Ik ben niet meer de hele dag
bezig met nadenken waarom… dat doen. Het maakt me niet uit,
ik kies voor mezelf en voel me daar goed bij’.
 

 Marjolein

bottom of page